top of page
Healing Touch Therapy_1

CRANIO-SACRAALTHERAPIE

Harmony in body and mind

Cranio, cranium = de schedelbeenderen

Sacraal, scrum = heiligbeen (vlak boven het stuitbeen

Bij deze therapie werken we in om de natuurlijke beweging van het hersenvocht en  ruggenmergvloeistof te stimuleren in het hele gebied van schedel tot staartbeen. Dit heet het cranio-sacraal systeem.

Cranio-sacraaltherapie is een zeer zachte, zorgvuldige techniek die zijn oorsprong kent in de osteopathie. Door zachte aanrakingen worden disharmonieën en spanningen in het cranio-sacraal systeem en het fasciaal systeem (bindweefsel) opgespoord en opgeheven. Het is van essentieel belang dat ons bindweefsel kan meebewegen tijdens alle bewegingen die we maken. Verstoringen kunnen zorgen voor allerlei gezondheidsklachten. 

De therapeut neemt de cranio-sacrale ritmes waar via bepaalde posities met de handen en brengt ze opnieuw in harmonie. Hersenvliezen en schedelbotten herwinnen hun natuurlijke bewegingsvrijheid en het lichaamseigen correctiemechanisme en zelfgenezend vermogen wordt aangesproken.

Het zorgt als het ware voor een 'reset' naar onze oorsprong.

Op die manier ontstaat er een betere balans tussen de psyche, de emotie en het lichaam van de klant.

Cranio-sacraaltherapie biedt een ondersteunende waarde in de algemene gezondheid maar kan ook helpen bij migraine en hoofdpijn, rugklachten, maag- darmproblemen, stress en burn-out-problemen, energiegebrek, ADHD, leer- en gedragsproblemen, angsten, verdriet,...

Een behandeling duurt gemiddeld een uur. Het is belangrijk om voor deze behandeling loszittende comfortabele kledij te dragen zodat een goede doorstroming niet wordt verhinderd.

Bevrijd jezelf bij Hart & Co - let it flow

HART & CO

Let it flow

bottom of page