top of page
massage

HELENDE MASSAGES

Just go with the flow


Het aanbod bestaat uit verschillende technieken en methoden die ieder op zich een helende therapeutische werking hebben.

 

Zo kan je kiezen uit volgende waaier:

ENERGETISCHE LICHAAMSMASSAGE

Dit is een massage waarbij aandacht wordt geschonken aan alle meridianen die verspreid lopen over het hele lichaam. Deze zijn gekend uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Door alle meridianen onder handen te nemen, kan de qi (chi, ki of levenskracht) volop stromen. Energie die gestagneerd en geblokkeerd is geraakt, wordt opnieuw in beweging gezet. Deze massage wordt volledig afgestemd op jouw maat. Jouw eigen inbreng is dan ook zeer belangrijk. Vooraf wordt gestart met een kort intakegesprek waarbij jij jouw persoonlijke verwachtingen en/of klachten te kennen geeft. 

Deze massage is een weldaad voor lichaam en geest. Een energetische massage werkt diep ontspannend en kan nog lang nazinderen.

Je voelt je als herboren, herbronnen. 

FIBROMYALGIEMASSAGE 

Bij fibromyalgie staat je lichaam onder voortdurende stress waardoor je de hele dag spierpijn en andere klachten kan hebben. Vertaald uit het Grieks: fibro staat voor bindweefsel, myo voor spier en -algie staat voor pijn.

Elke fibromyalgiepatiënt is gebaat bij een weldoende fibromyalgiemassage. Deze massage werkt in op de 'tender points', dit zijn de gevoelige punten in het lichaam waar de patiënt veel klachten ondervindt. Het is een zachte massage die gericht is op het verlichten van de pijn. In deze massage zal dus niet gekneed worden. Naast de massage krijg je bewegingsadvies en oefeningen op maat, het belang van slaap wordt uit de doeken gedaan en er wordt aandacht geschonken aan voedingstips en relaxatieoefeningen.

JAPANSE GELAATSMASSAGE of KO BI DO

Dit is een verfijnde massagetechniek waarbij wordt gewerkt op drukpunten en meridianen in het aangezicht. Vroeger werd acupunctuur ook gebruikt om er langer fris en jong uit te zien. Met deze massage kan men een gelijkaardige effect bekomen door de pure ontspanning. De doorstroming in het gezicht wordt verbeterd waardoor je een gezonde, energieke, ontspannen uitstraling krijgt.  

Voor deze massage draag je geen make-up.

CHINESE HOOFD-, NEK-, EN SCHOUDERMASSAGE

is een onderdeel van de Tuina-massage. Tuina is ontstaan voor mensen die acupunctuur naalden niet konden verdragen. Deze massage is een zachte, ontspannende massage die inwerkt op de drukpunten. Ze is gericht op het voorkomen en bestrijden van alle hoofd-, nek- en schouderproblemen die vaak stress-gerelateerd zijn. Door deze massage brengen we een harmonie tussen qi (levensstroom) en shen (emotionele, de ziel).  Op deze manier kunnen we een energetische harmonie stimuleren. Aangezien de diepe inwerking bij deze massage kunnen mogelijks onverwachte onderdrukte emoties naar boven komen. Dit werkt op zich dan weer zeer bevrijdend. Voor deze massage is dan ook losse comfortabele kledij gewenst.

INDISCHE VOETMASSAGE

is een zalige voetmassage die wordt uitgevoerd met de handen en met twee koperen schaaltjes (Kansu of Kaash Bowl schaaltjes). Bij deze massage werken we met Triphala Ghee die vaak wordt gebruikt in de ayurveda. Ghee is geklaarde boter en staat bekend om de huid te zuiveren. Triphala is een mengsel van 3 vruchten die groeien in de Himalaya. Het werkt verjongend, versterkend en voedend en heeft een zuiverende en herstellende werking op het maag-darmstelsel en het longweefsel. Tevens bevordert het de stofwisseling en de opname van voedingsstoffen.

Bij deze voetmassage wordt ingewerkt op de verschillende reflexpunten die refereren met alle organen. Hierdoor wordt het volledige lichaamsstelsel gestimuleerd en geharmoniseerd. 

Deze massage stimuleert de stofwisseling, helpt bij slaapproblemen,  helpt bij algemene zwakte, werkt diep ontspannend en  stressverlagend en spreekt het zelfgenezend vermogen aan. 

Na deze massage ervaar je onmiddellijk een gevoel van lichtheid alsof je voeten zweven. 

GELIEVE HYGIËNE IN ACHT TE NEMEN. 

MASSAGE KAN NIET WORDEN UITGEVOERD INDIEN JE EEN BESMETTELIJKE AANDOENINGEN HEBT.

ME-TIME 
WITH HART & CO

Meditation by the sea
Bloom
Fall Foliage
Bridge Over River
View of Meditation Garden
Leaf Beauty
bottom of page