top of page
Rock Balancing

HARTCOHERENTIE

Adem veer​kracht in en stress uit!

Alles start in je hart!

Hartcoherentie is een wetenschappelijk bewezen methode tegen stress, burn-out, angsten, slaapstoornissen en hyperventilatie

Door een eenvoudige ademhalingstechniek in combinatie met tools die je krijgt aangeleerd in een 4-stappenplan komen jouw hart en brein in een staat van volkomen harmonie. Deze staat van harmonie zorgt voor een volledige innerlijke rust.

Jouw hart, brein, hormonenhuishouding en emoties komen in perfecte balans. Door dagelijks jouw aangeleerde ademhalingsoefeningen uit te voeren, krijgt jouw hart als het ware een training wat het hart flexibel en jong houdt. Je ademt je hart nieuw leven in...

Tijdens de sessies wordt jouw persoonlijke hartcoherentie gemeten met biofeedback-apparatuur. Thuis kan je er voor kiezen om aan de slag te gaan met adembegeleiders die uitvoerig worden besproken en aangepast aan jouw eigen ademhalingsfrequentie. Het is een zeer makkelijk aan te leren techniek die je ten allen tijde kan toepassen om stress en angst de kop in te drukken.

Door consequent hartcoherentie toe te passen, bouw je veerkracht op tegen stress. Je gaat stresssituaties niet meer aan vanuit een overprikkeld emotioneel brein wat instinctief oproept tot vechten, vluchten of verstarren (fight, flight, freeze), maar je kan reageren vanuit een evenwichtig balansbrein.

Op die manier krijg je alle stress en angsten onder controle. 

Ook voor kinderen die te maken hebben met woedeaanvallen, ADHD, stress en faalangst, hyperventilatie, slaapstoornissen, enz. is hartcoherentie een geschikte oplossing.

Wist je dat jouw hart sterker is dan jouw hoofd? Dus stap uit de mallemolen en draai jouw eigen rondje op een stabiele, gezonde manier. Het vraagt maar een paar minuten van jouw dag maar je krijgt er een massa voor terug.

Praktisch:

Stap 1: Bewust ademen - intakegesprek met een luisterend oor naar jouw persoonlijk verhaal en noden -  aanleren van de specifieke ademtechniek (duurt ongeveer 1,5 uur tot 2 uur).

Stap 2: Het hart - werken met biofeedbackapparatuur:  persoonlijke afstemming op jouw ademhaling aan de hand van meting met biofeedbackapparatuur (ongeveer 1 uur). Inclusief 15 min. ontspannende relaxatie op de andullatiematras.

Stap 3: Hormonen en emoties - aanleren coherentieverhogende techniek m.b.v. emoties en inzicht verwerven in de werking van de hormonen die zorgen voor een evenwichtig omgaan met stress, angst,...  (ongeveer 1 uur).

Stap 4: Hartcoherentie in dagdagelijkse praktijk - aanleren van een techniek waarbij we negatieve triggers uit verleden, heden en/of toekomst kunnen wegwerken. Belang van bewegen en voeding (ongeveer 1 tot 1,5 uur) .

Verbonden aan het nerva-hartcoherentiecoaches-netwerk  (in samenwerking met Louis Van Nieuland, Sint-Jozefkliniek te Bornem). 

Louis Van Nieuland en dokter Brenda De Petter aan het woord over hartcoherentie in onderstaand filmpje.

Draag zorg voor je hart, want je hebt het hard nodig.

Hartcoherentie, een methode tegen burn outs

Hartcoherentie, een methode tegen burn outs

Video afspelen

JUST BREATHE WITH
HART & CO

Your source for personal well-being

bottom of page